Közélet

Mért Szavazok A Magyar Kétfarkú Kutya Pártra?

Kb. akkor döntöttem el, amikor a Jobbik Tóth Csabát támogatta Zuglóban Hadházy ellen.

Azóta nem tudott ebből senki kizökkenteni. Pedig még a Kétfarkúak is követtek el olyan hibát, ami rosszul esett, és hiába figyelmeztettem őket, nem reagáltak érdemben. Rájuk éghet. Sebaj.
Ha végignézem a kínálatot, mégis ez a legjobb választás:
A Fidesznek volt tizenkét éve, hogy bizonyítson Meg is tették. Semmi elszámoltatás, száz százalék korrupció, nulla százalék oktatás, egészségügy, sorkatonaság, és a haza eladása bárkinek, aki pénzt, vagy legalább hitelt ígért. Orosz atomerőmű, kínai vasút, kínai egyetem, lefekvés a multiknak, stb…

Az egyesült ellenzék? Tóth Csabát már említettem, és nem ő az egyetlen arc, akit nem szeretnék látni a hatalom közelében ebből a csapatból. Gyurcsány, Karácsony és a többiek mind ott vannak. Márki-Zay hiteles, őszinte embernek tűnik, de nem szeretném, hogy felmorzsolódjon ebben.

És akkor a gazdasági helyzet:

Most világválság jön. A magyar emberek fejében Orbán Viktor összekapcsolódott az elmúlt évek gazdasági fellendülése nyomán előálló jóléttel, ami a német gazdaság szárnyalása miatt volt. Ez meg fog törni, gazdasági visszaesés következik. Most van meg az esélye, hogy a prolik is megértsék, hogy a miniszterelnök nem a jólét záloga/forrása.

Ha ezek alapján sorra veszem a lehetőségeket, a következőkre jutok:

A Fideszre nem tudnék jó szívvel szavazni, ez, azt hiszem, nem szorul bővebb magyarázatra.

Az egyesült ellenzékre azért nem szavaznék, mert egyrészt vállalhatatlan arcok is vannak benne, másrészt ha rájuk ég a gazdasági visszaesés, akkor két év múlva Orbán Viktor négyötöddel tér vissza, és királlyá koronázzák.

Nagyon furcsa ezt leírni, de azt gondolom, hogy Magyarország most egy kisebbségből, vagy kis többséggel kormányzó Fidesszel és egy minnél nagyobb MKKP-frakcióval járna a legjobban.

Mért gondolom azt, hogy a kétfarkúakra szükség van? Két okból is:

I.: Mert nagyon szórakoztatóak lesznek.


Ha visszagondolok az elmúlt néhány év közéleti eseményeire, az ő megnyilvánulásaik voltak azok, amik lerántották a leplet arról a mítoszról, hogy a politika valami komoly dolog, amihez öltönyös emberek kellenek, akik nagyon komoly dolgokról vitatkoznak úgy, hogy azt csak ők érthetik. A kétfarkúak minden megnyilvánulása tele van élettel, humorral és egyszerűséggel.

II.: Korrupcióellenesség.

Az önkormányzati választások óta látszik, hogy ahol a MKKP pozícióba kerül, ott korrupcióellenes munkát végez, biliket borogat és kellemetlen kérdéseket tesz fel.
A gyöngyösi példából is az jött le számomra, hogy ezek az emberek nem politikusbűnözők. Képzeljük el, hogy Gattyán, vagy a Gődény-párt beáldozta volna-e akármelyik jelöltjét is, ha százmilliós nagyságrendű összeget bukik rajta?

Ugye?

Szóval én a magam részéről listán biztosan beteszem az ikszet a kutyák mellé, és sok sikert kívánok nekik!

Hajrá Magyarország, hajrá MKKP!

One Comment

  • Asphyx

    Mért Szavazok A Magyar Kétfarkú Kutya Pártra?
    Mert szeretném az Egységben Magyarországért esélyeit gyengíteni/meghiúsítani a kormányváltásra (ahogy 4 éve pl: egy LMP-s jelöltet sikerült így megbuktatni a Fidesz jelöltjével szemben), szeretném, ha a Fidesz maradna a kormányzópárt mostantól, és szeretném növelni az MKKP-sek életminőségét. Nem a sajátomét, a családomét, és nem a népét, hanem az övéket. És persze szeretném, ha épülne majd pár új játszótér és buszmegálló is a diktatúrában, továbbá stand-upot akarok a parlamentbe, mert az nyilván oda való…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.