Közélet

Nő Vagy Csökken?

Új államfője van Magyarországnak.

Novák Katalin megválasztása kapcsán két pozitív véleményt lehet olvasni: Magyarország új államfője nő és reformáus.

Nos, én nem érzek változást egyik tekintetben sem.

Magyarország államfője a jelenlegi rendszerben nem önálló létezés.
Kezdtük -ugye- Schmitt Pállal, aki lebukott egy plágium-üggyel. Rá következett Áder János, aki már kőkemény pártpolitikusból lett köztársasági elnök, és most itt van nekünk Katalin.

Aki ugye nő és református.

Ennek akkor lenne értelme, ha akár a nők képviseletét, akár a keresztyén értékek melletti kiállást elvárhatnánk, vagy legalább remélhetnénk tőle. Ezeknek az eddigi ténykedése alapján esélye sincs.

Novák Katalin egy fegyelmezett pártkatona, aki bármilyen hovatartozását odadobja a pártérdekeknek, senki és semmi nem érdekli, aki és ami nem a saját oldala zsákmányszerzését szolgálja:

Mennyire lehet a női érdekek védelmét várni valakitől, aki pusztán pártérdekeket szem előtt tartva Ifjúság- és Családügyi helyettes államtitkárként olyasvalakivel pózol, akit jogerősen kiskorúak prostitúcióra való kényszerítéséért ítéltek el?

 

És ott a reformátusság: Hogy büszkélkedhetnénk ezzel? Nincs elég szégyellnivalónk már Balogh Zoltán miatt is? Nem elég, hogy nem vette le róla a palástot az egyházunk, a Dunamelléki Egyházkerület püspökké választotta Hegedűs Loránt székébe?

Egyértelmű, hogy az elnök asszonynak semmi valós beleszólása nincs abba, hogy merre megy az ország sorsa. Ő egy töltőtoll a miniszterelnök zsebében. Aláírja, amit kell, felveszi a fizetést, meg a zsíros alapítványi pénzeket, aztán hallgat.

A mi szempontunkból az az érdekes, hogy hová vezet az az államszervezet, ahol egy és csak egy erős(nek hitt) vezető dönti el, hogy mi legyen.

Tessenek, kérem, kelet felé nézni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.