Közélet

Fű Alatt

Olvasom, hogy a Fidelitas hódmezővásárhelyi alelnöke megbukott marihuanatermesztéssel.

Először azt lehetett tudni, hogy a police.hu-n meg sem jelent az ügy, amíg a Telex rá nem kérdezett. Aztán azt, hogy az ember és két idős bűntársa 350 (!) tő különböző érettségi fokú kenderrel dolgozott a lebukás pillanatában. 

Az első röhögés után elkezdtem jobban belegondolni a dolgokba, és a rengeteg kérdés után, ami felmerült bennem, a végén az párolódott le, hogy én ezt az embert sajnálom. De menjünk sorban!

 

Tudott-e róla a Fidelitas helyi szervezete?

 

Nem tudom.

Nem hiszem.

De biztos, hogy nem szeretném hinni.

Ez nem egy diákcsíny. 

Az biztos, hogy ha tudtak róla, azt mi sosem fogjuk megtudni. Emberünk kilépett, a szervezet közleményben ítél el mindenféle bűncselekményt (mondjuk ez Lázár János városában azért megmosolyogtató!).

 

Mért csak most bukott le?

 

Ez nem egy diákcsíny. 350 tő az körülbelül 35  kg fű.
Mivel ezt a rendőrség általában utcai kisker áron számolja, ez 70.000.000.- azaz hetvenmillió forint. Szegény ember biztosan nem ennyiért adta el, de hát ez fog rásülni. A rendőrökre vajjon rásül-e, hogy valaki havi 3 kg füvet adott el az orruk előtt?

 

Lesz-e belőle valami? 

 

Ez az egyik főkérdés. Egyrészt a Fidesznek mostanában több olyan személyi ügye volt (Borkai, Kaleta, Szájer), ami alapjaiban ment szembe a kommunikációs fősodrukkal, de fő-, vagy azokhoz közeli emberről szólt, ezért nem lehetett igazi példát statuálni vele. A nyilvánosság vevő lenne valami ilyesmire.

Másrészt.

Másrészt nem tudom, hogy ki az ember. A fészoldalán látottak alapján nem egy klasszikus gengszter. Inkább mezőgazdasági nagyvállalkozó családba született nem rossz arcnak tűnik. Lehet pénzük ügyvédre. Nem tudom, mik a bizonyítékok, mit tudnak az érintettek, a jogászok. Elég komoly ügyben elég komolyan felmerült a neve, mindenképp érdemes kivárni a végét, de az biztos, hogy valaki kabátot lopott, és az ő neve is felmerült ennek kapcsán.

 

Folytatódik a nyomozás?

 

Na ez kérdés. 35 kiló füvet nem lehet úgy eladni, hogy kimegy az állampolgár a Kárász utcába, és grammonként elpasszolja a turistáknak. Ez átlag napi tizenöt percet jelentene egy perces eladásokkal, amihez olyan jelenlét kéne, amivel nem lehet megcsinálni a napi tizenötöt, mert fél óra múlva ott lenne a rendőrség.

Emellet nemhogy egyetemet végezni nem lehet, de élni se.
Kell, hogy legyen egy nagyker a közelében. Rámennek? Végigpörgetik a híváslistát? Érdekes kérdések.

 

Mi vihette rá?

 

Tényleg. Mi vihette rá? Van ember a látókörömben aki tehetős agrárvállalkozó családba született, csinálja a dolgot, posztolja a traktort az L200-zal, meg minden.

Nincsenek anyagi gondok a családban, a cégnél se, újkombájn fotózkodási, örülési, ilyenek.

Nem lehetett rossz vadpénz évi 50-100 millió adómentesen, de megérte ezt?

 

Mit árul el ez a rendszerről?

 

Ez a nehéz része. 

35 kg fű az egy komoly felhasználó (1g/nap) számára is szűk kilencvenhat év. Ez bőven kereskedelmi mennyiség.

Nem tudott róla a rendőrség? Tudott róla a rendőrség? Mindenképp botrány.

További beszédes tanulság, hogy emberünk úgy állt oda alelnöknek egy magát kereszténydemokratának beállító, a drogozást, buzulást és más nemzetrontó cselekedeteket elítélő párt ifjúsági szervezetébe, hogy közben kereskedelmi célra és mennyiségben termel kábítószert. Itt említeném meg ugyanennek a pártnak az egyik alapító atyját, aki ugyanezeket az elveket hirdette, míg le nem bukott egy melegorgián, szintén kereskedelmi mennyiségű kábítószerrel a hátizsákjában.

Szemléletes példája ez annak, hogy Pártunk és kormányunk egyrészt mennyire hiszi azt, amit hirdet, másrészt milyen alkalmas utánpótlással rendelkezik a kormányzáshoz!

 

Mi lesz vele?

 

Míg elérhető volt, néztem a fészét. Semmi különös. Agrárvállalkozó család, Szent István Egyetem, Mezőgazdasági Mérnök diploma. Valószínűleg értette a termesztést. Új kocsi, helyes csaj. 

Kár érte.

Nem hihette el a Fidesz-politikát, ha közben 350 tövet nevel egyszerre!

Akár lecsukják, akár nem, nagy váltást fog hozni az élete. Remélem, nem csukják le! Vagy sokba kerülne a családjának, vagy sokba kerülne neki. Ha nem csukják le, akkor is fogalom lesz a neve egy ideig. Kitartást kívánok neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.