Közélet

Az Ezer Éjszaka Meséje

Egy önkéntes Fidesz-aktivista ismerősöm ma véletlenül nekem is átküldött egy suttogó propaganda-anyagot. A “Számok – a baloldali álhírek ellenszere” nevű súlyos orbánista propagandaoldalról származik, és azt taglalja, hogy Mészáros Lőrinc 1000 egészségügyi dolgozót lát vendégül a szállodáiban két fős, félpanziós ellátásra, ami ötven millió forint, plusz a szektor minden dolgozójának huszonöt százalékos kedvezményt biztosít. Ezután sorra veszi a teljesség igénye nélkül, hogy mennyi mindent adott még nekünk ő.
A felsorolásban megemlített összegek értéke valamivel több mint kétmilliárd forint, plusz hetven tonna élelmiszer, meg néhány rákos gyerek.

Na ilyenkor érzem azt, hogy az egész ország (kivéve a NER-elitet, meg a gyevi bírót) élen az egészségügyi szektor minden dolgozójával nem csak úgy tessék-lássék van szembeköpve, hanem alaposan, mármár művészi kidolgozottsággal, bő nyállal, nekifutásból.

Szerintem Lőrincünket személyében nyugodtan kihagyhatjuk ebből a képletből. Neki sem a képességei, sem a lehetősége nincs meg arra, hogy ennyi pénz fölött rendelkezzen. Ezt a posztot Habony Árpád írta, vagy íratta, ahogy valószínűleg sok köze van ezeknek a látvány-alamizsnáknak a kitalálásához is.

Mészáros Lőrinc itt mint szimbólum érdekes. Ő a 2010 óta tartó és egyre gyorsuló ütemű rablás jelképe, és a szóban forgó kétmilliárd forint ehhez a rabláshoz képest szabad szemmel szinte láthatatlan összeg. Csak a minap ellopták a komplett felsőoktatást! 

Ez a kétmilliárd pontosan arra elég, hogy lehessen csinálni egy ilyen bejegyzést, amit lehet a suttogó propaganda keretein belül egymásnak küldözgetni. 

Hogy kétmilliárd hatalmas összeg, amit munkával egy egész életen át lehetetlen megkeresni? Ez nem zavarja azt, aki ezt elköltötte, mert ő nem megdolgozott ezért, hanem ellopta.

A felsorolásban egészen furcsa tételek is vannak, úgy mint 100 millió Zente gyógyulására, 8 millió gyermekorvosi kutatás-fejlesztésre, vagy 8 milliós inkubátor a Semmelweisnek, a felháborító az egészben nem is ez.

Az egészségügy romokban hever, az egészségügyi dolgozók már a járvány előtt is erejükön felül dolgoztak, éhbérért, miközben egy nulla teljesítménykényszerben levő focista lazán hazaviszi egy nővér kétévi keresetét havonta.

És ebben a helyzetben van képe Orbán Viktornak azzal hergelni az egészségügyet és az ország népét, hogy beajánl egy ilyet?
Mennyi időre kap kétezer ember félpanziót? A bejegyzés huszonötezer forinttal számol, mert a szerző nem tudja, mennyibe kerül egy vendégéjszaka a Hunguestnél, tehát egy éjszakától nemigen lehet több. Félpanzió, tehát egy vacsora már nem fér bele.

Vettem a fáradtságot, és körülnéztem egy szálláskereső honlapján. Az első oldalon hirdetett kiemelt ajánlatok így kezdődnek:

Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel – 42.000.- HuF-tól

Hunguest Hotel Palota Lillafüred – 35.107.- HuF-tól

Hunguest Hotel Erkel Gyula – 31.000.- HuF-tól

A huszonötezer forintos ár tehát nincs túl messze a valóságtól, igaz, ezek az árak minimum két vendégéjszaka eltöltése esetén érvényesek. 

Ezek alapján az a rezsim, amelyik tizenegy éve fosztogatja az országot, hagyva odáig süllyedni az egészségügyet, hogy most tíz lélegeztetőgépre kerülő emberből nyolc meghal kórházi fertőzésben, kétezer embert meghív egy alvásra, meg egy reggelire.
A másik nagyon érdekes része a dolognak az a 25% kedvezmény.
Na ez az a dolog, ami megintcsak látszat a fentebb említett árak mellett a szektor dolgozóinak felső része eddig is megengedhette magának, hogy ezekben a szállodákban pihenjen, az alsó, végletekig agyonhajtott része pedig ezután sem engedheti meg.

Az, hogy ezen sokan nem felháborodnak, hanem hálatelt szívvel osztogatják meg, jól mutatja, hogy az én életemben már nincs remény rá, hogy ebben az országban ne lakosság, hanem társadalom, hovatovább egy nemzet éljen.

Azt hiszem, pár év, és elkezdek angolozni a gyerekkel. ):

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.