Közélet

Meseország Nem Mindenkié – Sajnos

A minap feltűnt a fészen egy petíció. Az elindítói azt szeretnék elérni, hogy a könyvesboltok ne árulják a Labrisz egyesület által összeállított “Meseország Mindenkié” című LMBTQ-érzékenyítő (ha kihagytam betűket, elnézést, eddig tudom!) mesekönyvet.

Tegnap olvasom, hogy Dúró Dóra ledarálta a könyv egy példányát, mert pártja nem tűri el a gyerekekre kényszerített homoszexuális propagandát.

Nos, a gyerekekre kényszerített homoszexuális propagandát én sem tűrném el, de szerintem a gyerekekért való aggódás Dóránál és a petíció elindítóinál koránt sincs akkora, mint az uszításon keresztül való politikai haszonszerzés vágya.

Sem a Labrisz, sem az általam megnézett két webáruház oldalán nem találtam információt arról, hogy ez a könyv milyen korosztályt céloz meg, de a népmesei, királyfi-királylány témák alapján azt hiszem, hogy a tíz év alattiakat. Azt hiszem, hogy a szülőnek abban a korosztályban, nemhogy a homoszexualitással (és hadd ne soroljam itt végig az összes betűt!) kapcsolatban nem kell aktívan foglalkoznia a gyerekével, hanem a szexualitással kapcsolatban sem! A gyerek nyilván kérdez, ha éri valamilyen hatás, vagy eléri valamilyen információ, és erre a szülőnek válaszolnia kell, de nem hinném, hogy ilyen korban elébe kell menni ezeknek a kérdéseknek!

Ráadásul ennek vagy bármelyik ilyen könyvnek a tiltása szerintem nem célravezető ifjúságvédelmi intézkedés: aki egy könyvesbolt polca előtt áll, és mesekönyvet választ a gyerekének, az a fülszöveget olvasva vagy visszateszi csendben a polcra ezt a könyvet, vagy enélkül is megtalálja a módját, hogy a gyerekét LMBTQ-propagandával traktálja.

 

Azt hiszem, nem elsősorban a könyvesboltok polcai előtt áló szülők gyerekeit kellene féltenünk, és nem elsősorban az LMBTQ-propagandától!

 

Ha ezek a nagy gyerekjogi aktivisták tényleg gyerekeket szeretnének megmenteni, kezdhetnék mondjuk valahol Borsodban, Szabolcsban, vagy a csongrádi tanyavilágban, ahol nem az a probléma, hogy melyik mesekönyvet vegyék le a polcról, hanem az, hogy a 15-e körül a paprikáskrumplit felváltó margarinos kenyér kitart-e 31-ig. Ott lenne megmentenivaló, azt hiszem, de ezek az emberek nem kérik számon az eliten ezeknek a gyerekeknek a sorsát!

Sőt, tovább megyek!

 

A könyvesboltok polcai előtt álló emberek gyermekeinek sorsát sem kérik számon!

 

Mert miért neveljük fel a gyerekeinket, ha nem hagyunk nekik nemhogy természeti környezetet, de még csak belélegezhető levegőt, iható vizet sem?

Kedves gyerekféltők, azt hiszem, elég feladatot adtam a következő tíz évre! Lehet petíciókat indítani! Csak kényelmesen, a karosszékből!

One Comment

 • Pshero tv

  Sziasztok,

  Abban egyetértek, hogy a víz, levegő minősége romlik, és a környezetét tenni kell. Ennek ellenére mondjuk, nem mi, hanem majd Kína és az U.S.A átállása lesz majd a mérvadó, onnan kezdve majd a kis fejlődő országok is elkezdenek változtatni.

  “nem kell aktívan foglalkoznia a gyerekével, hanem a szexualitással kapcsolatban sem! A gyerek nyilván kérdez,”

  Hmm, érdekes téma. Én személy szerint ovis koromban már rájöttem, hogy vannak szuka kutyák, és kan kutyák. És ha párzanak egymással, onnan lesz a kiskutya (Kisvárosi vagyok).

  Hiába Édesanyám nem foglalkozott ezzel különösebben, nyilván összeraktam a képet, mert a nagyinál volt 2 németjuhász, akiknek kölykjei lettek.

  Nyilván lehetne fontosabb dolgokkal is foglalkozni mint ez a könyv, viszont nem gondoljuk, hogy akik ezt a könyvet írták, azok is foglalkozhatnának inkább mondjuk a szegény tanyavilágal?

  Esetleg nekik írhatnának valami olcsó könyvet ami tanító jellegű.

  Ők kit akarnak megmenteni? Az LMBTQ gyerekeket?….

  Ennyire fontos, hogy a két herceg összeházasodik? Ezt kell mutatni a 3-8 éves korosztálynak? Fontos ez?

  Az is vicc, hogy könyvet darál Dúró Dóra.

  Az is vicc, hogy ennek a könyvnek meg kellett születnie.

  Mind a kettő ugyan annyira fölösleges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.