Közélet

BÚÉK 2020!

Szilveszter este megnéztem Áder János újévi köszöntőjét. Nagyon felidegesített. Mivel szilveszter éjfélkor már nem voltam teljesen józan, elsején reggel utánanéztem, hogy tényleg azt mondta-e. Azt.

Ennek hatására írtam ide (elsején) este egy olyan bejegyzést, ami még nekem is olyan durvának tűnt, hogy nem tettem ki, hanem elhatároztam, hogy várok egy hetet a reagálással.

Erre tegnap délelőtt szembejön velem, hogy a Ripost (!) “Áder: Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás” címmel szemlézi legfőbb közjogi méltóságunk a Kossuth rádiónak vasárnap adott interjúját. Ebben olyanokat mond, hogy nemzeti minimumot kell megalkotni a környezetvédelem kérdésében, mert ez mindnyájunk közös érdeke. Az interjú végén még felemlegeti, hogy mennyire jó, hogy az állam megvette a Mátrai Erőművet, mert így mennyit tisztul majd az energiaelőállításunk.
Mindezt egy olyan ország köztársasági elnökeként teszi, amelynek (tulajdonosa) miniszterelnöke, az ő régi egyetemi cimborája megveszi az ország egyik erőművét, kirabolja, olyan szennyezően üzemelteti, hogy a környékéből gyakorlatilag katasztrófa sújtotta övezetet csinál, majd busás haszonnal továbadja nekünk, hogy mostmár kezdjünk vele valamit. Érdekes módon Áder János ennek az ügynek a kapcsán egy szót se szólt, nem emlegetett semmilyen minimumot.
Számomra azért ijesztő ez, mert azt látjuk egy ideje, hogy a különböző pártok felhergelt nyuggerei a valóságtól és egymástól független, párhuzamos világokban léteznek, azonban most egy kicsit úgy érzem, hogy köztársaságunk elnöke is növesztett egy képzeletbeli burkot maga köré. Ahelyett, hogy ebben a számára elvileg, számunkra pedig gyakorlatilag nagyon fontos kérdésben legalább látszólag a sarkára állna, mindenféle minimumokról hadovál, és (a miniszterelnök) Mészáros Lőrinc rablását ideologizálja.

De mivel minden áron optimista kicsengést szeretnék adni ennek a bejegyzésnek, most megvillantom leleményességemet, és megtalálom a pozitívumot ebben:

Már idei hír, hogy a miniszterelnök most szülőhazámban, a csodás felső Tisza-vidéken talált néhány ellopni való milliárdot, és rögtön el is indult érte Mészáros Lőrinc képében. Ehhez Natura 2000-es, tehát természetvédelmi területen fog megnyitni két homokbányát.
Namármost apám, aki fél életét a természetvédelemben töltötte, nagy madarász, máig minden vasárnap reggel körbemegy a környéken, megnézi, hogy milyen fajok vannak jelen éppen, és lejelenti a Magyar Madártani Egyesületben, hogy mit lát.
Namármost ha kisebb területen kevesebb madarat figyelhet meg, akkor egyértelmű, hogy autójával kevesebb széndioxidot fog kibocsátani, így tisztítja majd Hazánk levegőjét az építkezés!

Ezel a jó hírrel kívánok mindnyájunknak boldog új évet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.