Közélet

Holló a hollónak…

Azért nem nagyon törlök fészről senkit, mert így nagyon sokféle ismerősöm van, és elég jól látom, hogy melyik politikai oldal hűséges emberei miket osztogatnak meg, nyilván az adott szekértábor kommunikációjával összhangban.

Mostanában másból sem áll ki mindkét tábor, mint a bangóné patkányozása körül kialakult adok-kapokból. Szerintem ez a hangulatkeltés nem azért van, mert akár a Fidesz, akár az óbaloldal elkötelezett lenne aziránt, hogy a közbeszéd minősége javuljon. Magasról tesznek rá. Ez a hergelés csak pont megfelel arra, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a négyes metró korrupciós ügyei kapcsán.

Ha ebben az országban kimutatható számú függetlenül gondolkodni képes ember élne, akkor ez után a hír után senkit nem érdekelne, hogy ki az a Bangóné.

Mert most komolyan: van ezek után olyan gondolkodó ember, aki elhinné, hogy Magyarországon vannak politikai oldalak? Nem hiszem.
A négyes metró ügye az egyik olyan ügy volt, ami szinonímája volt az MSzP-SzDSz páros korruptságának, és és ami után a megtisztulás ígérete volt egy jelentős összetevője a Fidesz első (, egyben utolsó valódi) kétharmadának.
Azóta persze derültek ki dolgok arról, hogy a Fidesznek is van köze a kenőpénzekhez, de ez azért nem kapott nagy nyilvánosságot, mert a kormánymédia a tőle megszokott módon meg sem említette, az óbal szavazóinak pedig ez olyan kínos, hogy egyből homokba dugják a fejüket, ha szóba kerül a négyes mertó.

Ez a mostani hír viszont szerintem annyira durva, hogy ezek után a közvetlen haszonélvezőkön kívül senkit nem értek meg, aki akár egyik, akár másik tábort erősíti.

A legszebb az egészben, ahogy a Pesti Srácok tálalja a dolgot. Még meg is vannak lepődve! Nem várt fordulat! Ez a kimosdott bulvármédium, amelyik egy bolti lopás kapcsán ki tud kötni a pártutasításnak megfelelően Sorosnál, Gyurcsánynál, vagy akármilyen tetszőleges hergelésnél, olyan visszafogottsággal taglalja az eseményeket, mint a BBC. Semmi Demszkyzés, szadeszezés, tudjukkikvoltak, csak a száraz tények.

Azért akinek van egy kis ideje, gondolja már át: Ezt vártuk a jobboldali fordulattól 2010-ben?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.