Mozis kidobókat!!!
Kultúra

Mozis kidobókat!!!

Szerintem a mozikba is kellene kidobó.

Gimis korunkban volt egy olyan szokás, hogy nyolc után a tévészobában összeültek sokan Barátok Köztöt nézni Ödi kommentálásával. Ennek az volt a lényege, hogy Ödi a maga sajátos stílusában megjegyzésekkel színesítette a tartalmat sokak tetszésére. Ez egy sajátos élmény volt, mert a BK, ugye, nem egy magasművészet, de Ödi kommentjeivel sokak számára élvezhetővé vált.Nem voltam rendszeres látogatója ezeknek az estéknek, részben azért, mert (akkor még, később egy időre igen) nem voltam BK rajongó, részben pedig azért, mert ha leülök audiovizuális tartalmat fogyasztani, szeretem azt békében tenni, átengedve magam a hatásoknak, amiknek a készítő engem kitenni szándékozik.

Ma elmentünk feleséggel megnézni a Bohemian Rhapsody című filmet. A film szerintem remek, mindenkinek ajánlom a megnézését. Az elemzésébe itt nem mennék bele, egyrészt azért, mert a kilencvenes években olvastam utoljára Mercury-életrajzot, másrészt, mert ajánlom megnézésre, és nem akarom lelőni a poénokat, harmadrészt, mert nem erről szól ez a bejegyzés.

Ez a bejegyzés Arankáról szól (nem biztos, hogy ez a neve, csak el kellett neveznem valahogyan).

Aranka negyven körüli magyar nő. Ezt tudjuk róla. Valószínűleg szereti a Queen zenéjét. Aranka beült ma balra mögém a Bohemian Rhapsody-ra, és végigkommentálta a filmet. Ebből azt is megtudhattuk, hogy Aranka nem egy zseni. Ezt onnan szűrhette le az egész terem közönsége, hogy Aranka nem minden poénhoz szólt hozzá, csak azokhoz, amiket megértett. Azokhoz viszont teljesen érthetően. Már félidőnél ott tartottam, hogy felállok, és közlöm:

Baszki, ez akkor is idegesítő lenne, ha művelt és/vagy szellemes lennél!

A vetítés végén meg is köszöntem neki a kiegészítéseket, mondván, hogy nélküle nem lett volna ilyen élvezetes ez a film. Nem tudom, hogy értette-e. Valami olyasmit mondott, hogy akkor legközelebb is akkor jöjjek moziba, ha ő is ott lesz. Komolyan nem tudom, hogy ez mit kell, hogy jelentsen.Megfogalmazódott bennem az igény, hogy kellenének a mozikba kidobók, akik az ilyen embereket kiemelnék a tömegből, hogy a többiek zavartalanul szórakozhassanak!

Szóval most FB-mém stílusra váltok:

Aranka elmegy moziba. Aranka végigpofázza a filmet. Aranka egy suttyó. Ne légy olyan, mint Araka!

2 hozzászólás

  • Csilla

    Teljes szívemből egyetértek! Mozimánként akár egyedül is beülök a filmre, arra felkészülve, hogy jó másfél órára kikapcsoljak és csak csillogó szemmel bámulhassam a vásznat. Viszont legtöbb esetben sikerül olyan barlangszökevényeket szerezni szomszédül, akik jócskán visszavesznek a lelkesedésemből. Ezen az sem segít, hogy utána nagyon udvariasan megköszönöm tőle az élményt és látom, hogy semmi nem jut el az értelmező központig. Ilyenkor minden alkalommal megfogadom, hogy maradok otthon és kényelmesen, bunkók nélkül nézek végig egy filmet, de a mozi az mégiscsak mozi. Lehet, hogy ez is beletartozik?

  • Marcsi

    Pontosan a Bohém Rapszódia megnézésénél jártam így: mozilátogató honfitársaim enyhe homofóbiáról tettek tanúbizonyságot, miszerint minden egyes vonatkozó jelenetnél ó-zásokkal és ciccegéssel adtak hangot a véleményüknek. Pedig hát azért FM nem most, ezzel a filmmel coming out-olt. És valljuk be, igazán visszafogottak voltak a téma ábrázolásában a készítők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.